VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Šiuolaikinės demokratijos principai ir tendencijos



Apibrėžti ir suprasti demokratijos sąvoką sudėtinga. Visgi kiekvienam piliečiui ir pilietei svarbu turėti demokratijos idėją, nes demokratijos supratimas veikia kiekvieno iš mūsų gyvenimą. Kuo skiriasi klasikinės ir šiuolaikinės demokratijos pilietis? Kas pavienius individus šiuolaikinėje demokratijoje saisto į politinę bendruomenę ir valstybę? Kodėl globalizacija menkina demokratijų galimybes? Apie visa tai – doc. dr. Algimanto Jankausko paskaitoje „Šiuolaikinės demokratijos principai ir tendencijos“. 

 --- 

Doc. dr. Algimantas Jankauskas VU TSPMI dėsto beveik nuo pat instituto įkūrimo – nuo 1993 m. 1996-2009 m. ėjo direktoriaus pavaduotojo mokslui pareigas. Dėstytojas domisi organiškosios valstybės (pilnutinės demokratijos) koncepcija, demokratizacijos procesais Vidurio ir Rytų Europos šalyse. Šiomis temomis yra publikavęs ne vieną straipsnį bei prisidėjęs prie sudarytų knygų „Lietuvos politinės minties antologija" (3 tomai) bei yra knygos „Lietuva, kurios nebuvo" rengėjas. Demokratijos temą tyrėjas plėtojo ir nacionalinėje konferencijoje „Lietuva po 2020 m. Seimo rinkimų“, kurios metu skaitė pranešimą apie sociologinę demokratiją. Doc. dr. A. Jankauskas yra trijų žurnalų – „Politologija“, „Lietuvos metinė strateginė apžvalga“, „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ – redakcinių kolegijų narys. 

--- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui.

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-02-22

0 komentarai (-ų):