VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Lietuvos saugumas: kaip prisidėti galime kiekvienas?



Karo reiškinys paliečia kiekvieną iš mūsų įvairiais formatais, todėl turime žinoti kaip gebėti kautis, atsilaikyti arba dalyvauti. Atsižvelgiant į karo fenomeno kompleksiškumą, prie saugumo ir gynybos stiprinimo galime prisidėti kiekvienas ir kiekviena pačiais įvairiausiais būdais. Kokie būdai tai gali būti? Apie visa tai – doc. dr. Deivido Šlekio paskaitoje „Lietuvos saugumas: kaip prisidėti galime kiekvienas?“. 
--- 
Doc. dr. Deividas Šlekys specializuojasi tarptautinių santykių istorijos, karo teorijos, istorijos, gynybos politikos srityse. Tyrėjas yra parengęs ne vieną mokslinį straipsnį, konferencinį pranešimą Lietuvos gynybos politikos, kariuomenės raidos tema. Jis glaudžiai bendradarbiauja su Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomene gynybos politikos, karinės minties formavimo srityse bei viešai komentuoja gynybos politikos temomis. Nuo 2010 m. bendradarbiaudamas su instituto Studentų moksline draugija skaito viešas karybos istorijos paskaitas. 2010 m. ir 2016 m. doc. dr. D. Šlekys buvo išrinktas geriausiu VU TSPMI dėstytoju.
--- 
 Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui. 

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-02-22

0 komentarai (-ų):