VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Tarptautinė migracija: tipai, priežastys ir pasekmės



Per paskutinius metus tarptautinės migracijos mastai augo. Kokios yra tarptautinės migracijos formos? Kuo skiriasi savanoriška ir priverstinė migracija? Kaip turėtų skirtis valstybės požiūris į atvykusius savanoriškai ir priverstinai? Kodėl dalis žmonių Europos šalyse yra nusiteikę prieš imigraciją? Kaip žmonių antiimigrantinės nuostatos atsispindi šalių politiniame gyvenime? Apie visa tai – lektoriaus dr. Vainiaus Bartasevičiaus paskaitoje „Tarptautinė migracija: tipai, priežastys ir pasekmės“. 
--- 

Dr. Vainius Bartasevičius į VU TSPMI sugrįžo 2021 metais, prieš tai įgijęs politikos mokslų srities daktaro laipsnį Sasekso Universitete. Pagrindiniai jo moksliniai interesai apima migracijos ir pilietybės politiką. Šia tema yra skaitęs pranešimų mokslinių konferencijų metų, publikavęs straipsnių. Tyrėjas taip pat turi daugiau nei septynerius metus darbo su viešosios politikos vertinimais, tarp kurių užsakovų yra Jungtinės Karalystės vyriausybė ar Lietuvos ministerijos, patirties. 

--- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui. 

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-02-23

0 komentarai (-ų):