VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Rinkimų taisyklės ir manipuliacijos



Rinkiminės manipuliacijos gali vykti įvairiose valdymo formose – ne tik diktatūroje ar autoritariniame režime, bet ir demokratijoje. Norit pastebėti manipuliacijas rinkimuose yra naudinga žinoti kokios yra rinkimų taisyklės. Ką lemia rinkimų taisyklės? Kas yra džerimanderingas? Kodėl balsavimo teisę verta suteikti asmenims nuo 16-likos metų? Apie visa tai – doc. dr. Mažvydo Jastramskio paskaitoje „Rinkimų taisyklės ir manipuliacijos“. 

--- 

Politikos mokslų daktaras, docentas Mažvydas Jastramskis domisi rinkiminiu elgesiu, partijomis ir partinėmis sistemomis bei socialinių mokslų tyrimų metodais. VU TSPMI priklauso Baltarusijos ir Politinės elgsenos tyrimų grupėms, dalyvavo trijose Lietuvos nacionalinėse rinkiminėse studijose. 2018 m. išleistos monografijos „Ar galime prognozuoti Seimo rinkimus?“ mokslinis redaktorius bei 2021 m. išėjusios knygos „Mums reikia vado?“ autorius. Jo komentarai reguliariai publikuojami naujienų portalo „Delfi“ skiltyje „Nuomonių ringas“. 2020 m. doc. dr. M. Jastramskis buvo pripažintas geriausiu politikos mokslų dėstytoju – jam buvo suteiktas VU TSPMI studentų korporacijos „RePublica“ teikiamas Professoris Optimi (PO!) titulas. 

--- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui. 

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-02-28

0 komentarai (-ų):