VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Galių sklaida: mūsų vaidmuo skaitmeninėje geopolitikoje



Galia yra viena iš pamatinių sąvokų politikoje. Politikos mokslininkus domina du dalykai – kaip galia yra apibrėžiama ir kokį poveikį ji daro. Visgi, išaugęs technologijų vartojimas keičia supratimą kas yra galia, kas ją turi, kaip ji gali būti panaudojama ir kokią įtaką ji turi. Kaip besikeičianti galios sklaida veikia valstybes ir jų santykius su visuomene? Kaip keičiasi galia? Kokie yra galios šaltiniai? Apie visa tai – doc. dr. Margaritos Šešelgytės paskaitoje „Galių sklaida: mūsų vaidmuo skaitmeninėje geopolitikoje“. 
--- 
Doc. dr. Margarita Šešelgytė nuo 2019 m. užima VU TSPMI direktorės pareigas. Pagrindinės jos mokslinių interesų sritys apima saugumo studijas, užsienio politiką ir tarptautinius santykius. Yra paskelbusi mokslinių straipsnių Lietuvos narystės NATO, hibridinių grėsmių, nacionalinio saugumo ir gynybos politikos, transatlantinių santykių ir kitomis temomis. 
--- 
Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui. 

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-02-22

0 komentarai (-ų):