VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Kaip būti geru piliečiu?



Turbūt nerasime žmogaus, kuris sakytų, kad „gero“ piliečio valstybei nereikia. Visgi, nors dėl tokio poreikio sutariame visi, imame abejoti ir mūsų nuomonės išsiskiria kitu aspektu – o kas gi yra geras pilietis? Ko iš piliečio tikimasi demokratinėje valstybėje? Kokia visuomenė gali padėti demokratijai išsilaikyti, būti stipriai ir klestėti? Kokiomis savybėmis pasižymi demokratijai reikalingiausi piliečiai? Apie visa tai – dr. Ievos Petronytės-Urbonavičienės paskaitoje „Kaip būti geru piliečiu”. 

 --- 

Dr. Ieva Petronytė-Urbonavičienė VU TSPMI dėsto nuo 2009 m. Jos apginta disertacija 2015 m. Lietuvos mokslų akademijos apdovanota premija jaunųjų mokslininkų mokslinių darbų konkurse už geriausią darbą humanitarinių ir socialinių mokslų srityje. Tyrėja domisi pilietine visuomene, politiniu dalyvavimu, politine elgsena ir kitomis sritimis. Nuo 2012 m. vadovauja Pilietinės visuomenės institutui, įgyvendinančiam viešosios politikos tyrimus, tarp kurių yra nuo 2007 m. atliekamas Pilietinės galios indekso tyrimas. Mokslininkė taip pat priklauso VU TSPMI Politinės elgsenos ir Baltarusijos tyrimų grupėms. 

--- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose geriausi šalies politologai pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui. 

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-02-23

0 komentarai (-ų):