Lietuvos nacionalinė biblioteka. Prof. V. Landsbergio knygos „Lapkričio knygelė:1989 m. pabaigos įvykių ir idėjų užrašai“ sutiktuvės



Nuo nepriklausomos valstybės paskelbimo praėjo daugiau kaip trys dešimtmečiai, todėl atsigręžti ir pažvelgti, kaip gyvenome anuomet, – ir prasminga, ir svarbu. Ypač kai savo mintimis dalijasi svarbiausias tų istorinių dienų architektas Vytautas Landsbergis. 

Dinamišką 1989-ųjų pabaigos atmosferą liudija, primirštus faktus ir pavardes primena V. Landsbergio „Lapkričio knygelė: 1989 metų pabaigos įvykių ir idėjų užrašai“. Knyga, kurią ką tik išleido Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, skaitytojams leis susipažinti su 1989 m. lapkritį ir gruodį V. Landsbergio, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio lyderio, pildyto bloknoto turiniu. 

Kovo 11 d. kviečiame žiūrėti pokalbį su prof. V. Landsbergiu iš Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvės. Autorių kalbina Nacionalinės bibliotekos Informacijos ir komunikacijos mokslų departamento direktorius prof. Andrius Vaišnys, kuris 1989–1990 metų laikotarpį yra ištyręs žiniasklaidos ir politikos santykių aspektu, todėl paprašė V. Landsbergio atskleisti iš bloknoto užrašų tai, kas istoriškai vertinga. 

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. 
2021-03-15

0 komentarai (-ų):