Lietuvos nacionalinė biblioteka. Apie žydų istoriją mokykloje kitaip. Miglės Anušauskaitės edukacinių komiksų pristatymas



Kviečiame į nuotolinį edukacinį renginį-diskusiją, kuriame susipažinsite su nestandartiniais žydų kultūros ir istorijos atradimo bei pažinimo šaltiniais – ir mokytojai, ir neformalūs švietėjai juos galės sėkmingai naudoti edukacinėse veiklose. 
M. Anušauskaitė, žydų kultūros tyrėja ir komiksų autorė, pristato savo sukurtus komiksus apie sinagogas, štetlus ir Vilniaus Gaoną, dalijasi savo vizija, kaip komiksas gali veikti kaip istorinio pažinimo priemonė. 
Pasakojimą apie papildomą žydų istorijos medžiagą mokytojams ir moksleiviams pratęsia Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė. 
Kviečiame į bendrą diskusiją visus renginio dalyvius: pasidalinti patirtimi, pakalbėti apie iššūkius, su kuriais susiduriama norint pasakoti apie Lietuvos žydų istoriją mokyklose ar neformaliojo švietimo institucijose, gerąsias praktikas ir aptarti, kaip užmegzti su moksleiviais vaisingą į pažinimą ir supratimą vedantį pokalbį apie litvakų istorijos specifiką. 
Renginį veda ir diskusiją moderuoja Žydų kultūros paveldo kelio projektų vadovė, komiksų apie žydų kultūros paveldą Lietuvoje idėjos iniciatorė Akvilė Naudžiūnienė. 

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
2021-03-16

0 komentarai (-ų):