Paroda „Mokykla 2020“. Dirbtinis intelektas mūsų kasdienybėje: kur jis pritaikomas? Projekto „Prisijungusi Lietuva“ pristatymas



Projekto „Prisijungusi Lietuva“ e. skautų savanorių tinklo ambasadorius, TV ir radijo laidų vedėjas bei muzikantas Lukas Keraitis pristato projektą „Prisijungusi Lietuva“ ir šio projekto dalį – e. skautų savanorių veiklą. L. Keraitis skaito pranešimą „Dirbtinis intelektas mūsų kasdienybėje: kur jis pritaikomas?“ Pranešimo metu pristatomi dirbtinio intelekto pritaikymo būdai, iškeltas klausimas, ar tokiai ateičiai ugdome savo mokinius. 

Projekto „Prisijungusi Lietuva“ tikslas – padėti žmonėms nemokamai išmokti naudotis internetu ir skaitmeniniais įrenginiais, pradedantiesiems įgauti praktinių įgūdžių, o pažengusiesiems sustiprinti jau turimas žinias. Kiekvienoje mokymų programoje pabrėžiama, kaip saugiai ir visapusiškai sklandžiai naudotis skaitmeninių technologijų ir interneto teikiama nauda. Šiuo metu nemokami mokymai vyksta nuotoliniu būdu. Lietuvoje jau dvejus metus veikia projekto „Prisijungusi Lietuva“ e. skautų tinklas, vienijantis beveik 1,5 tūkst. skaitmeninių žinių turinčių 14–29 metų amžiaus žmonių. Jo nariai ne tik bibliotekose konsultuoja vyresnius šalies gyventojus, supažindina juos su išmaniųjų įrenginių, interneto funkcijomis, atsako į visus aktualius klausimus, bet ir patys nuolat pažindinami su technologinėmis naujovėmis, o nemaža e. skautų dalis planuoja rinktis su skaitmeninėmis technologijomis susijusias profesijas. Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Daugiau informacijos www.prisijungusi.lt.

Lektorius: Lukas Keraitis, projektas „Prisijungusi Lietuva“. 
Moderuoja Ana Pavilovič-Jančis, Nacionalinės švietimo agentūros atstovė. 
Švietimo inovacijų paroda „Paroda Mokykla 2020“. 
Nacionalinė švietimo agentūra. Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“. 
2020 m. lapkričio 20–21 d., Vilnius.

0 komentarai (-ų):