Mokykla „Paroda 2020“. Pradinių klasių mokytojas – technologijų kūrėjas? (su vertimu į gestų k.)



Informatikai ir programavimui tampant pradinio ugdymo dalimi, kviečiame išgirsti ir sužinoti, kaip išmokti prasmingai taikyti technologijas pamokose. Tai įdomus ir išlaisvinantis procesas! Programavimas ir technologinė kūryba suteikia pasitikėjimo mokytojams, o vaikams – patraukli forma mokytis svarbiausių įgūdžių. Tai erdvė treniruoti kritinį ir loginį mąstymą, vizualizuoti matematiką, atrasti savo kūrybines galias ir pačiam vaikui patikėti, jog gali kurti ir tiesiog geriau mokytis. Kviečiame Lietuvos pradinių klasių mokytojus pamažu įvaldyti technologinę kūrybą, susipažįstant su tokiais technologiniais įrankiais kaip IKT, kūrybiniu programavimu, 3D modeliavimu, virtualios realybės aplinkos kūrimu ir visa tai kūrybiškai pritaikant pamokose. 
Renginyje dalijamės patirtimi, kaip mokytojos gali prasmingai taikyti technologijas pamokose taip, jog vaikai šauktų „dar dar“ ir skaičiuotų laiką, kad liktų daugiau pamokos. Mokymosi džiaugsmas grįžta į klasę su drąsiais mokytojais, tad laikas drąsiai atvesti technologinę kūrybą į klases ir auginti technologijų kūrėjus. Vaikai jau pasiruošę! Mokytojai, kada pradedam?  

Lektoriai: Monika Katkutė-Gelžinė, Informatikos ir technologinės kūrybos mokymo(si) programos mokytojams „Teachers Lead Tech“ įkūrėja; Ilona Jucienė, projekto „Informatikos ir technologinės kūrybos ugdymo programos įgyvendinimas pradinėse klasėse“ mokytoja, Vilniaus Gerosios Vilties progimnazija. 
Moderuoja Irena Ramoškaitė, Nacionalinės švietimo agentūros atstovė. 

Švietimo inovacijų paroda „Paroda Mokykla 2020“. 
Nacionalinė švietimo agentūra. 
Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“. 
2020 m. lapkričio 20–21 d., Vilnius.

0 komentarai (-ų):