VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Kinijos visuomenė: Istorinės patirtys ir valdžios kontrolė



Pastaruoju metu Lietuvoje susidomėjimas Kinija itin išaugo, tačiau tuo pat metu išryškėjo daugybė sričių, apie kurias žinome itin mažai. Šios paskaitos tikslas – trumpai apžvelgti Kinijos Liaudies Respublikos gyvavimo ištakas, skaudžias istorines patirtis, kurias išgyveno visuomenė, ir kaip šiuo metu atrodo gyvenimas Kinijoje valdant Kinijos komunistų partijai (KKP). Kokie panašumai ir skirtumai tarp Kinijos ir buvusios Sovietų Sąjungos? Ar ir kaip Kinija pasimokė iš Sovietų Sąjungos griūties? Kuo paremtas KKP išlikimas valdžioje? Kokį vaidmenį atlieka aukštosios technologijos? Apie visa tai – Raigirdo Borutos paskaitoje „Kinijos visuomenė: Istorinės patirtys ir valdžios kontrolė“. 

--- 

Raigirdas Boruta – VU TSPMI doktorantas, bakalauro studijas baigęs Centriniame Lankašyro universitete Jungtinėje Karalystėje, o tarptautinių santykių magistro laipsnį įgijęs Kinijos Sičuanio universitete. Tyrėjas domisi Kinija, jos vidaus ir užsienio politika, taip pat Rytų Azijos šalių santykiais. Šiuo metu rengia disertaciją apie Kinijos užsienio politiką Vidurio ir Rytų Europos regione. R. Boruta, be to, yra Rytų Europos studijų centro (RESC) Kinijos tyrimų programos asocijuotas ekspertas, Kinijos tyrėjų Vidurio ir Rytų Europoje konsorciumo narys. 

 --- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui.

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas.
2022-03-02

0 komentarai (-ų):