VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Kaip religija kišasi į politiką (ir atvirkščiai)



Religija ir politika susipina daugybe skirtingų būdų – ne visada matomų plika akimi. Nors religijos reikšmė moderniame pasaulyje mažėja, ji nėra išnykusi ir įvairiai gali paveikti socialinį bei politinį gyvenimą. Kokie gali būti politikos ir religijos susidūrimo taškai? Kodėl dažniausiai galvojama, kad tai nesusijusios, jokio ryšio negalinčios turėti sritys? Kokia yra religijos reikšmė šiuolaikiniame pasaulyje? Apie visa tai – Rositos Garškaitės paskaitoje „Kaip religija kišasi į politiką (ir atvirkščiai)“. 

--- 

Rosita Garškaitė – VU TSPMI doktorantė, institute baigusi bakalauro ir magistro studijas. Tyrėja domisi religijos ir politikos santykiu, piliečių nuostatomis Europos Sąjungos atžvilgiu, pokomunistine transformacija. Šiuo metu ji rengia disertaciją apie katalikybę ir ES.

--- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose geriausi šalies politologai pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui. 

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-03-01

0 komentarai (-ų):