VU TSPMI Lietuvai ir pasauliui. Europos strateginė autonomija



Europos strateginė autonomija yra naujai susikūrusi sąvoka, vis dažniau girdima Europos Sąjungos politinėse kalbose, pagrindiniuose strateginiuose dokumentuose bei tyrimuose. Nors sąvoka tampa vis labiau girdima, ji išlieka kontraversiška - kelianti debatus ir vis dar mažai suprantama. Kokia yra Europos strateginės autonomijos raida bei kaip ji pasikeitė? Kiek įmanoma realistiškai įgyvendinti autonomiją ir kokie yra pagrindiniai iššūkiai? Kaip šį samprata transformavosi ir pasikeitė? Apie visa tai – prof. dr. Gedimino Vitkaus paskaitoje „Europos strateginė autonomija”. 

 --- 

Nuo pat VU TSPMI įkūrimo 1992 m. dėstantis profesorius dr. Gediminas Vitkus specializuojasi Europos studijų ir tarptautinių santykių tyrimuose. Institute yra ėjęs direktoriaus pavaduotojo studijoms pareigas, vadovavęs Europos integracijos studijų centrui, Europos studijų katedrai; šiuo metu yra Europos studijų centro vadovas. Profesorius yra išleidęs mokymo priemonių Europos Sąjungos ir Europos integracijos tematika. 

--- 

Vienas iš VU TSPMI 30-tojo gimtadienio tikslų – prisidėti prie visuomenės edukacijos stiprinimo ir sukurti vertę, kuri liktų ateities kartoms. 30-ojo gimtadienio proga VU TSPMI Lietuvos moksleiviams ir visuomenei dovanoja 10 atviros prieigos pamokų, skirtų pilietinio ugdymo stiprinimui. 30-ties minučių trukmės paskaitose VU TSPMI politologai ir politologės pristatys aktualiausias temas, skirtas tarptautinės politikos, socialinių problemų, globalių iššūkių adresavimui ir nagrinėjimui.

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 
2022-03-02


0 komentarai (-ų):