Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba. Vieša diskusija „Suteik namus užaugti laisvei“



Kartais atsikalbinėsiu. Gal nusidažysiu mėlynai plaukus. Arba raudonai – dar nežinau. Juoksiuos garsiai, bet galėsim juoktis kartu. Ir patikėk – globoti mane bus didžiausias tavo nuotykis. Todėl jeigu sutiksi priimti į namus, atsinešiu su savim smalsumą ir spalvingą laisvę. 

Kovo mėnesį prasideda nacionalinė iniciatyva „Suteik namus užaugti laisvei“, kviečianti suaugusiuosius pamąstyti apie vyresnių nei 10 metų vaikų globą. Šiuo metu Lietuvos globos institucijose globojama / rūpinama apie Lietuvos 1 380 vaikų, iš kurių daugiau nei 80 proc. sudaro vyresni nei 10 metų vaikai. 

Kviečiame į tiesiogiai transliuojamą diskusiją „Suteik namus užaugti laisvei“, kurioje pakalbėsime tiek apie paauglystę, tiek apie paauglių globą bei panagrinėsime priežastis, kodėl trūksta paauglių globėjų. Viešosios diskusijos dalyviai: Rugilė Ladauskienė, globos ekspertė, Globos centrų įveiklinimo projekto vadovė Dr. Austėja Landsbergienė, edukologė Edvardas Šidlauskas, socialinis psichologas – lektorius Eglė Vaitkevičienė, globėja, užauginusi ir į savarankišką gyvenimą palydėjusi ne vieną paauglį Dovydė Lengvytė, suaugusi globotinė, kurianti savo gyvenimą Modestas Norgėla, Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro globos koordinatorius.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.
2022-03-22

0 komentarai (-ų):