Mokomasis filmas „Kaip organizuoti tėvų susirinkimą?“




Šis mokomasis filmas skirtas plėsti pedagogų, mokinių tėvų ir globėjų bendradarbiavimą, įtraukti juos į klasės bendruomenės gyvenimą, kad jie būtų ne tik pasyvūs stebėtojai, bet ir patys nebijotų teikti pastabų, dalytis idėjomis. Problematika siejama su gebėjimu planuoti, organizuoti ir vesti tėvų susirinkimus.

Mokytojai dažnai jaučia įtampą dėl artėjančio tėvų susirinkimo. Jie svarsto, kokius klausimus, kokias problemas reikėtų aptarti. Kaip neįsitraukti į ilgas ir beviltiškas, o kartais net provokuojančias diskusijas? Kaip atsispirti pagundai viešai aptarinėti asmeninius klausimus?

Ekspertų Virgilijaus Pupeikio (Vaikų meninės studijos „Diemedis" direktoriaus, švietimo konsultanto) ir Alberto Lakštausko (švietimo lyderystės konsultanto)dėstomas mintis iliustruoja vizuali animacija, kurioje konkrečius žmones pakeičia stilizuotos lego figūrėlės. Ekspertai pataria, kad prieš kviečiant eilinį kartą mokinių tėvus, mokytojui pravartu susimodeliuoti vieną ar kitą situaciją, apmąstyti ne tik galimus susirinkimo scenarijus, bet ir susirinkimo vedimo tikslus, struktūrą bei strategiją.

Mokomajame filme pristatomos nuoseklios tėvų susirinkimų vedimo gaires, tačiau sėkmė priklauso ne tik nuo mokytojo teisingai sudėlioto plano, bet ir nuo jo profesionalumo nuoširdžiai bendraujant bei įtraukiant į veiklas tėvus, kitus bendruomenės narius.

Mokomąjį filmą parengė UAB „Mokomieji filmai“.
Ugdymo plėtotės centras, 2014.

0 komentarai (-ų):