Mokomasis filmas „IKT naudojimas ugdymo procese“




Šia mokomasis filmas skirtas plačiau supažindinti su informacinėmis komunikacinėmis technologijomis (IKT) ugdymo procese. Mokytojai praktikai dalijasi savo gerąja patirtimi ir įvairių dalykų pamokose demonstruoja sėkmingai išbadytą praktiką.
Ekspertės Asta Buinevičiūtė (IT mokytoja metodininkė, praktikė) ir Alvida Lozdienė (IT ir gamtos mokslų mokomųjų bei metodinių priemonių autorė, ekspertė) optimistiškai pasakoja apie tai, kad Lietuvoje yra nemažai pedagogų, kurie naudoja IKT ne tik pateiktims demonstruoti ar elektroniniam žinynui pildyti. IKT įrenginiai keičiasi, tobulėja, didėja jų įvairovė. Kasdien atsiranda nemokamų programėlių, loginių žaidimų. Mokytojai, tinkamai naudodami IKT, mokosi kiekvieną dieną, dažnai konsultuojasi su kolegomis, mokiniais. Mokytojai nori keistis, tai rodo jų aktyvus dalyvavimas projektuose, susijusiuose su tikslingu IKT taikymu ugdymo procese.
Įdomi mokomojo filmo forma, kurią lėmė turinys. Jis visas sukonstruotas taip, kad atrodo tarsi išmaniojo mobiliojo telefono ar planšetinio kompiuterio lietimui jautrus ekranas. Kadrai keičiasi ekrane pasirodžius rankai ir tarsi „perskleidus puslapį"; ranka vaizdą priartina arba atvirkščiai -- nutolina, ekspertai „įjungiami ir išjungiami" bakstelėjus pirštu atitinkamą ikoną, filmo pabaigoje tarsi išsikrauna prietaiso elementas.

Mokomąjį filmą parengė UAB „Mokomieji filmai“.
Ugdymo plėtotės centras, 2014.

0 komentarai (-ų):