Lietuvos nacionalinė biblioteka. Ciklas „Partizaninis karas XXI a. žmogaus akimis“. Šventės ir kūryba partizaninio karo metais



Lietuvos laisvės kovos įamžintojų sąjūdis ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kviečia į paskaitų-pokalbių ciklo „Partizaninis karas XXI a. žmogaus akimis“ susitikimus. 
Trečiasis susitikimas skirtas pažvelgti į šventes ir šventinę kūrybą partizaninio karo metais. Neabejotina, kad šventės kare – tai akimirkos, per kurias bent laikinai atkuriama arba naujai sukuriama per karą suardyta tvarka. Beveik dešimtmetį trukusio partizaninio karo Lietuvoje istorija atskleidžia, kad nors šventės karo sąlygomis nėra vien džiugios ir pakylėjančios, jos kuria ir stiprina bendruomeniškumo jausmą, naujus, nors ir ne kraujo ryšiu paremtus, šeimyninius santykius. 
Istorikė dr. Aistė Petrauskienė kartu su aktoriumi Justu Terteliu kalbasi apie švenčių poreikį karo ir taikos metais, apie kūrybos galią stiprinant žmonių vidinį pasaulį, kūrybos įtaką ugdant pilietiškumą. 

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. 
2021-01-08.

0 komentarai (-ų):