Nacionalinė švietimo agentūra. Mokymai vadovėlių autoriams ir turinio vertintojams. Vadovėlio medžiagos tinkamumas vertybinėms nuostatoms ugdytis (2)



Mokymai vadovėlių autoriams ir turinio vertintojams „Vadovėlio medžiagos tinkamumas vertybinėms nuostatoms ugdytis“ – tai dviejų dalių seminarų (dirbtuvių) ciklas apie skirtingų kultūrinių ir socialinių grupių reprezentavimo iššūkius. 

Mokymuose analizuojami reprezentacijos ir galios santykiai, aptariama eurocentrizmo ir etnocentrizmo problemos, siekiant dekonstruoti ir dekolonizuoti kultūrų reprezentacijas, bandoma suprasti ir atpažinti, kokią įtaką naujasis kolonializmas daro supratimui apie tolimą kultūrinį „kitą“, kuris didėjant migracijai vis dažniau tampa ir artimu „kitu“. Kalbama apie rasės, etniškumo, kultūros, socialinio statuso, lyties konceptualizavimą socialiniuose ir humanitariniuose moksluose, šių socialinių pjūvių įvairovę skirtingose žmonių bendruomenėse ir aptariama, kaip galėtume tai pristatyti vadovėliuose neredukuojant pasaulio kultūrinės ir socialinės įvairovės. 

Mokymus vedė taikomosios antropologijos asociacija „Anthropos“. 

Nacionalinė švietimo agentūra. 
2021-10-13

0 komentarai (-ų):