Lietuvos nacionalinė biblioteka. Mokymai „Vaikų ir paauglių literatūra: tarp stabilumo ir kismo“



Tai mokymai, skirti bibliotekininkams, tačiau aktualūs įvairių sričių specialistams, dirbantiems su vaikais bei paaugliais ir jų ugdymu. 
Mokymus sudaro trys paskaitos: 
• Šiaulių universiteto profesorė, humanitarinių mokslų daktarė Džiuljeta Maskuliūnienė skaito paskaitą „Grožio pajauta vaikų literatūros kūriniuose“, kurioje yra nagrinėjama grožį patiriančios sąmonės vaizdavimo tema vaikų ir jaunimo literatūroje.
• Vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė pranešime „Tie, kurių nepažįstame: knygos apie vaikus ir paauglius iš tolimų šalių“ atskleidžia, kodėl verta atkreipti dėmesį į vis gausėjančią verstinę literatūrą, kuri mums leidžia pažinti kitas tautas. Lektorė pristato kelias vertingas knygas ir aptaria jų pažintinę bei edukacinę vertes. 
• Humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslininkė Asta Skujytė-Razmienė paskaitoje „Atėjau, pamačiau, užsinorėjau: socialinių medijų poveikis paauglių skaitymo skatinimui“ kelia klausimus: ar bibliotekos gali veikti kaip skaitymą skatinantys nuomonės formuotojai? Ar pasitelkus socialines medijas galima pritraukti naujų skaitytojų? 
Šie mokymai yra viena iš Skaitymo skatinimo programos, kurios įgyvendinimą finansuoja Kultūros ministerija, priemonių. 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. 
2020-12-07

0 komentarai (-ų):