Nuotolinis mokymas. Vilniaus m. sav. visuomenės sveikatos biuro medžiaga bendrojo ugdymo įstaigoms (1–4 klasėms)

Medžiaga ugdymo įstaigoms

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai parengė nuotoliniu būdu naudotis skirtą medžiagą mokiniams ir jų tėvams (globėjams). Visa informacinė-metodinė medžiaga apima skirtingas sveikatos ugdymo sritis: sveikatai palankią mitybą, fizinį aktyvumą, higienos įgūdžius ir emocinę sveikatą.

Vaizdo MEDŽIAGA, SKIRTA BENDROJO UGDYMO ĮSTAIGOMS (14 klasėms)


Akių joga.
Ši trumpa ir nesudėtinga akių joga padės tau pailsinti akis po įtempto darbo. Mankštą rekomenduojama atlikti kiekvieną dieną, o jei dienos metu tenka ilgą laiką naudotis kompiuteriu ar kitu išmaniuoju ekranu – atlik akių jogą kuo dažniau.

Aktyvi viso kūno mankšta
Išlikti fiziškai aktyviems yra labai svarbu, ypač šiuo laikotarpiu, tad prisijunk prie aktyvaus judėjimo ir tu! Atliekant šią mankštą vienu metu treniruojamos net kelios raumenų grupės, didinama ištvermė, sunaudojama nemažai energijos.

Būk tiesus!
Žiūrėjimas į išmaniuosius ekranus, rašymas ar net skaitymas netinkamai sėdint gali būti netaisyklingos laikysenos priežastis. Kviečiame kartu kasdien atlikti šią mankštą ir pagerinti savo laikyseną.

Stiprios rankos ir kojos
Rankos ir kojos padeda atlikti daug skirtingų funkcijų, ar žinai, kaip jas sustiprinti? Pratimai skirti stiprinti rankų ir kojų raumenų grupes, lavinti ištvermę.

Vaisių ir daržovių spalvos ir jų nauda
Ar žinojai, kad daržovių ir vaisių būna įvairiausių spalvų: baltų, geltonų, oranžinių, žalių, mėlynų, violetinių, raudonų? Skirtingų spalvų vaisiai ir daržovės turi skirtingą poveikį mūsų organizmui: stiprina imuninę sistemą, kaulus, gerina širdies veiklą ir atmintį!

Ramybės miškas
Audiopasaka ,,Ramybės miškas“ skirta padėti vaikams nusiraminti, kai jaučia nerimą ar kitus sunkius jausmus. Paklausykite pasakos kartu su vaiku.

Boružėlės kelionės pratimas
Dėmesingumo pratimai mažiems vaikams padeda sumažinti nerimą, elgesio sunkumus, gerina savireguliacijos ir dėmesio funkcijas.

Pėdų treniruotė

0 komentarai (-ų):