Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto tinklalaidė Kalba kalba #26. Apie anglų kalbos dėstymo pokyčius



Nuo 2018 metų Užsienio kalbų institutas pradėjo esmingą dalykinės anglų kalbos kurso aprašo pertvarkymą. Pokyčiai grįsti nauja, veiklos atlikimu (angl. Action-oriented approach) paremta metodika, skatinančią dėmesį sutelkti ne į “sausą“ užsienio kalbos mokymą, o į kalbą kaip instrumentą, panaudojamą specialybės kontekste iškilusių problemų sprendimui. Dalykinė anglų kalba integruota į beveik visas Vilniaus universiteto studijų programas, todėl minėti pokyčiai aktualūs daugumai studentų. Apie tai plačiau papasakoti pasikvietėme VU profesorę, Užsienio kalbų instituto direktorę Romą Kriaučiūnienę. 

Kodėl studentai buvo nepatenkinti ankstesniais dalykinės anglų kalbos mokymo metodais ir kaip sekasi integruoti naująjį? Kaip atrodo paskaita, vedama pagal tokį metodą? Kodėl ne visi instituto dėstytojai į pokyčius sureagavo entuziastingai ir ar bėgant laikui jų reakcija pasikeitė? Kalbina Ernesta Kazakėnaitė.

„Kalba kalbà“ – Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto tinklalaidė, kurioje diskutuojama aktualiomis kalbos, literatūros ir kultūros temomis. Skirtingų sričių atstovės – dr. Ernesta Kazakėnaitė ir dokt. Eleonora Terleckienė, laidose kalbina fakulteto studentus, dėstytojus bei alumnus. 

Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto tinklalaidė Kalba kalba. 
2022-12-07

0 komentarai (-ų):