Atviras Seimas. Diskusija „Mokytojų skaitmeninio raštingumo įgūdžiai popandeminiame pasaulyje“



Gegužės 6 d., penktadienį, Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) vyko Seimo narių, Vyriausybės atstovų ir ekspertų diskusija „Mokytojų skaitmeninio raštingumo įgūdžiai popandeminiame pasaulyje“. Renginį moderavo Seimo Pirmininko pavaduotojas Vytautas Mitalas ir „EdTech Lithuania“ asociacijos vadovas Šarūnas Dignaitis. 

„Metavisata, kriptovaliutos, dėl automatizavimo nykstančios darbo vietos – pasaulis keičiasi, mokyklos taip pat. Informacinės technologijos turi tapti trečia kalba klasėse, tam turime užtikrinti, kad mokytojai turėtų reikalingus įgūdžius. Pandemija parodė, kiek daug ir kaip greit gali pasikeisti situacija, ir kokie „kieti“ yra mokytojai. Ieškome būdų, kad įgytus įgūdžius dar sustiprintume, kad augintume kartą, pasirengusią geriausiai save realizuoti besikeičiančioje aplinkoje“, – sako Seimo Pirmininko pavaduotojas V. Mitalas.
 
Diskusijos dalyviai dalijosi įžvalgomis apie mokytojų skaitmeninio raštingumo įgūdžius: kaip jie keitėsi per pandemiją, su kokiais iššūkiais susidurta, kaip iššūkiai buvo įveikti ir kokių rezultatų pasiekta. Aptarta, kaip mokytojai priima kompiuteriniais žaidimais paremtą mokymąsi ir kt. klausimus. 

Atviras Seimas. 
2022-05-09

0 komentarai (-ų):