Bernardinai.lt. Vaikų linija. Pasakoja Jurgita Smiltė Jasiulionė



Psichologė, mokymų vadovė Jurgita Smiltė Jasiulionė Vaikų linijoje darbuotis pradėjo 1999 m., dar studijuodama psichologiją. Kelerius metus savanoriavo – teikė pagalbą vaikams ir paaugliams telefonu bei internetu, 2001 m. tapo Vaikų linijos supervizore ir iki šiol veda mokymus būsimiesiems savanoriams konsultantams, kurių šiuo metu yra net 400. 

„Prieš dvidešimt metų vaikai skambindavo dėl kylančių sunkumų santykiuose su tėvais, su bendraamžiais, dėl patyčių – dėl šių problemų jie skambina ir dabar. Vaikai yra labai priklausomi nuo visos aplinkos: nuo tėvų gebėjimo atliepti jų emocinius poreikius, nuo bendraamžių priėmimo, tad visi sunkumai susiję su panašiais dalykais, kurių buvo ir seniau“, – teigia J. S. Jasiulionė. 

Tačiau pastarieji keleri metai atnešė naujų patirčių visuomenei. Pandemija paralyžiavo įprastą gyvenimą, sukėlė daug nerimo, vaikams nebeliko įprastų būdų socializuotis, bendrauti. Saugumo nepridėjo ir prieš metus prasidėjęs karas Ukrainoje, vaikai nerimavo dėl to, kas būtų, jei kas nors panašaus nutiktų ir pas mus. Nors dabar to nerimo jau mažiau, vaikus tebekamuoja problemos, apie jas jie pasakoja Vaikų linijos savanoriams. 

Kūrybinė komanda: Kostas Kajėnas, Rasa Baškienė, Martynas Stankevičius. 

Bernardinai.lt 
2023-03-14

0 komentarai (-ų):