Negausių tautų likimai ir švietimas globaliame pasaulyje





2014 m. balandžio 24–25 d. vyko konferencija „Negausių tautų likimai ir švietimas globaliame pasaulyje", skirta habil. dr. Meilės Lukšienės 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

Balandžio 25 d. Lietuvos Respublikos Seime, Kovo 11-osios Akto salėje tarptautinis renginys užbaigė Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) paskelbtų dr. Meilės Lukšienės metų renginių ciklą.

Konferencijos sesijas moderavo Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktorius, dr. Mindaugas Kvietkauskas, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro direktorius dr. Tadas Tamošiūnas, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo viceministras dr. Rimantas Vaitkus, Vilniaus universiteto docentas dr. Naglis Kardelis.

M. Lukšienės 100-osioms gimimo metinėms skirtus baigiamuosius renginius organizavo Lietuvos Respublikos Seimas, LR švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras, Lietuvos mokslų akademija, Lietuvių kalbos institutas, Lietuvių kalbos ir tautosakos institutas. Konferencijoje Lietuvos ir užsienio pranešėjai aptarė, kaip negausiai tautai išlikti sparčiai besikeičiančiame pasaulyje, kokį vaidmenį visuomenės, tautos, valstybės raidoje galėtų ar turėtų atlikti švietimas ir kultūra, ką daro ar galėtų daryti negausios tautos, siekdamos išsaugoti ir puoselėti savąjį tapatumą.

0 komentarai (-ų):